علیرضا خامهزر، رئیس اتاق بجنورد با اشاره به ظرفیتهای استان خراسان جنوبی برای همکاری با چین بر لزوم استفاده از ظرفیتهای این استان برای سرمایهگذاری مشترک ایران و چین در افغانستان تأکید کرد.
نشست تبادل تجارب حکمرانی و همکاری دوستانه ایران و چین با حضور هیات چینی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این نشست، گفت: استان خراسان جنوبی در حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر، کشاورزی و معدن فرصتهای بینظیری جهت سرمایهگذاری از سوی کشور چین دارد.
علیرضا خامهزر با اشاره به اهمیت برگزاری چنین جلساتی، اظهار کرد: گسترش و اهمیت روزافزون روابط خارجی ایران در محیط آسیایی، لزوم ایجاد هماهنگی حداکثری هیات ایرانی و همچنین پرهیز از بیان محورهای تکراری از مهمترین اهداف برگزاری این نشست بوده است.
وی با بیان اینکه پیشبرد توافق ۲۵ ساله همکاریهای کشورهای ایران و چین در ابعاد اقتصادی، سیاسی و نظامی باید تسریع پیدا کند، افزود: فرصتها و چالشهای همکاری سیاسی، نظامی و امنیتی بین این دو کشور باید بررسی شود.
خامه زر با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای ایجاد خواهرخواندگی با استانهای بزرگ کشور چین ازجمله چینگهای را دارد، گفت: قطعاً بهرهبرداری از ظرفیتهای استان خراسان جنوبی میتواند روابط دو کشور ایران و چین را بیشازپیش به هم پیوند دهد.
رئیس اتاق بیرجند با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی در حوزههای مختلف همچون تولید انرژی خورشیدی میتواند همکاری خوبی با کشور چین داشته باشد، گفت: باید از تمام ظرفیتها و مزیتهای نسبی خراسان جنوبی در پیشبرد همکاریهای استانی و ملی بین دو کشور استفاده شود.
وی با تأکید بر دنبال کردن منافع مشترک دو کشور ایران و چین در افغانستان باوجود مرز مشترک استان خراسان جنوبی با این کشور، از آقای چن گانگ، عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست و نماینده بزرگترین استان در کشور چین جهت سرمایهگذاری در حوزههای صنایع تبدیلی، کشاورزی، معدن و سنگ خراسان جنوبی دعوت کرد.
اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت تبادل تجارب مشترک بین کشور ایران و چین، اظهار کرد: این نشست در راستای تفاهمنامه همکاری ۲۵ ساله بین دو کشور ایران و چین و همچنین معرفی و ظرفیتهای سرمایهگذاری سه استان خراسان جنوبی، مازندران و آذربایجان میتواند موقعیت بسیار خوبی جهت سرمایهگذاری در کشور ایران باشد.
وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی بهعنوان شرقیترین نقطه کشور و ۱۵۰ هزار کیلومتر مساحت میتواند فرصت بینظیری برای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای نو و تجدید پذیر باشد، افزود: خراسان جنوبی خاستگاه مناسب جهت ایجاد نیروگاههای بادی و خورشیدی و همچنین آمادگی کامل جهت همکاری با کشور چین را دارد.
اشرفی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی در حوزه تولیدات کشاورزی همچون زرشک، زعفران در سطح دنیا سرآمد است، گفت: این استان در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی و معادن بهویژه بخش زغالسنگ فرصتهای خوبی جهت سرمایهگذاری دارد.
وی با بیان اینکه مرز ماهیرود میتواند بهعنوان بهترین فرصت ترانزیت کالا جهت توسعه تبادلات تجاری مدنظر قرار گیرد، عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۱۵۰ نیروی انسانی از کشور چین در استان خراسان جنوبی فعالیت میکنند.
در پایان این جلسه از سوی خراسان جنوبی، چند جلد کتاب که در آنها ۱۱۰ فرصت سرمایهگذاری از پتانسیلهای استان در بخش مختلف به زبان انگلیسی درج شده و نمونههای از محصولات استراتژیک استان جهت معرفی توانمندیها و ظرفیتهای این خطه به هیات چینی اهدا شد.