محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان دستگاهی را برای تولید اورینگ مبتنی بر بینایی ماشین به تولید رساندند که به گفته آنها، یکی از مزیتهای اصلی دستگاه تولیدی نسبت به رقبای خارجی، سفارشیسازی محصولات بر حسب نیاز مشتریان، پشتیبانی و خدمات پس از فروش است.
به گزارش صنعت احداث و به نقل از ایسنا، دستگاه کنترل کیفی و ابعادی اورینگ (O-ring)، واشر و کاسه نمد محصول جدید یکی از شرکتهای دانشبنیان است که در آن از الگوریتمهای آشکارسازی بر مبنای بینایی ماشین استفاده شده است.
بینایی ماشین (machine vision) مجموعهای از اجزای یکپارچه برای استفاده از اطلاعات استخراجشده از تصاویر دیجیتال جهت هدایت خودکار عملیات ساخت و تولید است.
بینایی ماشین کاربردهای گستردهای در صنایع مختلف از جمله صنایع فولاد، الکترونیک، خودروسازی و قطعات خودرو، پلیمری، غذایی، دارویی، پزشکی و بهداشتی و … دارد.
مهندس مهدی نادی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در حاشیه مراسم رونمایی از این دستگاه در نمایشگاه ایرانپلاست در جمع خبرنگاران، اتوماسیون صنعتی، پردازش تصویر، رباتیک و هوش مصنوعی را از زمینههای فعالیت تحقیقاتی این شرکت نام برد و گفت: هسته اصلی این شرکت متشکل از متخصصان پردازش تصویر و بینایی ماشین، متخصصان برنامهنویسی نرمافزار رابط کاربری، تیم طراح و ساخت و تولید مکانیک و تیم مهندسی برق الکترونیک و کنترل است که در کنار هم، با ایدهپردازی و خلاقیت، پروژههای متنوع و جدید را طراحی و اجرا میکنند.
نادی با اشاره به کاربردهای متنوع فناوری بینایی ماشین، گفت: در فناوری بینایی ماشین، با استفاده از دوربین و لنزهای صنعتی از محصولات در خط تولید کارخانهها تصویربرداری شده و توسط الگوریتمهای پردازش تصویر و هوش مصنوعی، خطوط تولید هوشمند شده و دستگاهها، کار کنترل کیفی برای بررسی و آنالیز خودکار قطعهها را انجام داده و به صورت خودکار، قطعهها پس از بازرسیهای ابعادی و چشمی، جداسازی میشوند.
وی افزود: خواندن بارکد محصولات، بازرسی مونتاژ صحیح قطعهها و محصولات، بازرسی عیوب محصولات و تفکیک محصولات معیوب از سالم، ابعادبرداری سهبعدی محصولات با دقت بالا، خواندن متون و دستخط روی محصولات کارخانهها، بازرسی صحیح بستهبندی قطعهها، شمارش دقیق قطعهها، بازرسی صحیح موقعیت چاپ روی محصولات، رهگیری محصولات کارخانهها و همچنین امکان گزارشگیری از تمامی تولیدات شرکتها، بخشی از مزایای استفاده از فناوری بینایی ماشین است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به طراحی و ساخت «دستگاه کنترل کیفی و ابعادی اورینگ، واشر و کاسه نمد» مبتنی بر فناوری بینایی ماشین گفت: دانش فنی طراحی و ساخت این دستگاه در ابتدا در اختیار آلمان و ایتالیا بود و در حال حاضر، کشور چین نیز در این حوزه فعالیت دارد. با همت متخصصان و پژوهشگران شرکت ما، دانش فنی ساخت دستگاه کنترل کیفی و کنترل ابعادی اورینگ واشر کاسه نمد در ایران بومیسازی شده است.
نادی افزود: اصلیترین کاربرد این دستگاه در صنعت خودروسازی است، اما در صنایع دیگر از جمله پزشکی و ساختمان نیز کاربرد دارد. دستگاه کنترل کیفی و ابعادی اورینگ، واشر و کاسه نمد با استفاده از هوش مصنوعی، فرایند کنترل کیفی قطعات را با سرعت، دقت و راندمان بسیار بالایی انجام میدهد و با چالشهایی مانند خطای نیروی انسانی ناشی از خستگی یا اعمال سلیقه شخصی در انتخاب قطعهها (براساس کیفیت) روبهرو نیست. همه این ویژگیها در مجموع باعث افزایش سرعت تولید، بهبود بهرهوری، کاهش هزینههای تولید و در نتیجه، ارتقای کیفیت تولیدات ملی میشود.
وی خاطر نشان کرد: این محصول زمینه صادراتی بسیار خوبی به کشورهای منطقه به خصوص ترکیه و حوزه خلیج فارس دارد، بهویژه اینکه قیمت محصول تولیدی ما در مقایسه با محصولات تولیدی شرکتهای معتبر آلمانی و ایتالیایی، اختلاف زیادی دارد. البته در حوزه صادرات نیاز به حمایتهای بیشتری داریم. یکی از مزیتهای اصلی دستگاه تولیدی ما نسبت به رقبای خارجی، سفارشیسازی محصولات بر حسب نیاز مشتریان، پشتیبانی و خدمات پس از فروش در دسترس و سریع است.
به گزارش صنعت احداث و به نقل از ایسنا، همزمان با برگزاری نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست، از دستگاه کنترل کیفی قطعات خودرو با استفاده از هوش مصنوعی با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی شد.