رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است: برای توسعه بخش کشاورزی و افزایش کیفیت محصولات این بخش، باید به سمت بهروزرسانی قوانین قدیمی و کهنه این حوزه حرکت کرد.
نشست هماندیشی کشاورزان پیشرو استان فارس با رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به دعوت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز برگزار شد.
در این نشست، محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق شیراز با طرح مسائل کلان بخش کشاورزی استان، چالشها، نیازهای آتی و انتظارات بخش خصوصی از قوه مقننه، گفت: خسارت وارده به استان فارس در خشکسالی و بحران کمآبی باید جبران شود؛ درحالیکه حتی در تخصیص بودجههای استان نیز این مسئله مورد توجه قانونگذار و دولت قرار نگرفته است.
در ادامه نشست، فعالان بخش خصوصی استان فارس به بیان دیدگاهها و مشکلات خود در مواردی ازجمله کمبود آب و خشکسالی، تغییر الگوی کشت در استان، عدم توازن در توزیع کود، عدم پرداخت خرید تضمینی توسط دولت، پایین بودن غرامت بیمه کشاورزان و تغییرات اقلیم و تأثیر آن بر روی کشت برخی محصولات پرداختند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در این نشست، گفت: اگر به دنبال توسعه بخش کشاورزی و هموارتر شدن فضا و مسیر برای تحقق این مهم و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی هستیم باید به سمت بهروزرسانی قوانین قدیمی و کهنه این بخش حرکت کنیم.
محمدجواد عسکری افزود: بخش کشاورزی بزرگترین بخش خصوصی کشور است که حدود ۳۰ درصد اشتغال کشور مربوط به این بخش است و سه برابر صنعت نیز بازدهی دارد.
وی ادامه داد: امروزه اگر کشورها در جهت امنیت غذایی با برنامه پیش نرود آسیب میبیند و لذا ما نیز باید در این زمینه با اهتمام ویژه نسبت به بخش کشاورزی با برنامه حرکت کنیم.
او اظهار کرد: در همین راستا توجه به صادرات محصولات کشاورزی با در نظر گرفتن اعتبار خوبی برای بخش کارگو در دستور کار قرار گرفته و همچنین در بحث تخصیص یارانه به سوخت هواپیما برای صادرات محصولات کشاورزی این استان را پایلوت قرار دادهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، گفت: اینکه استان فارس با این حجم از توانمندی و زیرساختهای بخش کشاورزی فاقد پایانه صادرات محصولات کشاورزی است اتفاق خوشایندی نیست و لذا ایجاد این پایانه بهعنوان یک نیاز و ضرورت باید با جدیت دنبال شود.
عسکری افزود: در زمینه کمک به توسعه زیرساختهای گلخانهای در استان نیز اعلام آمادگی میکنیم و در همین راستا اعتبارات خوبی در بودجه ۱۴۰۲ به دلیل بحث بحران آب در نظر گرفته شده است و از سوی دیگر با توجه به جمعیت ۵۰۰ میلیون نفری کشورهای پیرامونی کشورمان که به محصولات کشاورزی ما علاقهمند هستند بنا شد که فارس در بحث گلخانه نیز پایلوت کشور شود.
وی گفت: در بحث آبخیزداری نیز در بودجه ۱۴۰۱ اعلام کردیم که هر آنچه درآمد سازمان جنگلها است بهطور کامل در اختیار طرحهای آبخیزداری قرار گیرد و همچنین این امکان فراهم شد که اگر بخش خصوصی هم بخواهد طرح آبخیزداری ایجاد کند بتواند اما این کار باید در قالب قانون و قاعده انجام شود تا آسیب وارد نشود.
عسکری، با بیان اینکه در بحث طرحهای آبخیزداری باید استانی عمل شود گفت: به استاندار فارس پیشنهاد دادیم که یکی از مصوبات سفر دوم رئیسجمهور به این استان پایلوت شدن بحث آبخیزداری فارس باشد و در همین راستا نیازمندیها در زمینه آبخیزداری احصا شود و اگر نتیجه گرفتیم به سایر استانهای کشور نیز تعمیم دهیم تا بتوانیم مشکلات این بخش را حل کنیم.